fbpx
Сьогодні
09:50 10 Чер 2022

Amazon помог Украине перенести на безопасные серверы 10 петабайт данных после нападения россии

Платформа хмарних обчислень Amazon Web Services допомогла українським міністерствам та приватним компаніям перенести понад 10 петабайт даних на безпечні сервери після широкомасштабного вторгнення росії в країну.

Про це йдеться у блозі компанії.

"AWS додала понад 10 петабайт (10 мільйонів гігабайт) важливих даних, із 27 українських міністерств, 18 українських університетів, найбільшої школи дистанційного навчання K–12 (навчає сотні тисяч дітей-переселенців), а також десятка інших компаній приватного сектору. Наразі існує 61 міграція (українських – ред.) державних даних на AWS, і очікується, що їх буде ще більше", – повідомили в Amazon.

Зазначається, що до російського вторгнення, українське законодавство вимагало, щоб певні державні дані та дані приватного сектору зберігалися на серверах, які фізично розташовані в Україні.

Проте за тиждень до того, як російські військові вторглися в країну, український парламент ухвалив закон, що дозволяє переміщувати дані уряду та приватного сектору в "хмару".

Для цього українське керівництво оголосило публічний заклик про допомогу. Amazon Web Services (AWS) була однією з перших платформ, які відповіли.

Вже через три дні після початку агресїі рф, спеціалісти AWS почали вивозити ці дані у AWS Snowball, спеціальних пристроях для обчислення, перенесення та зберігання даних.

"AWS має честь працювати разом з українським урядом та іншими приватними та громадськими організаціями для підтримки народу України. Ми продовжуватимемо допомагати своїми зусиллям та ділитися нашими технічними знаннями та послугами з тими, хто їх потребує", – заявили в Amazon.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: