fbpx
Сьогодні
Фото 08:18 08 Чер 2022

ISW: Примусова мобілізація у так званих "ДНР" і "ЛНР", а також цензура інформації посилюють напругу в росії

Фото: GETTY IMAGES

Примусова мобілізація у так званих "ДНР" і "ЛНР", а також цензура інформації про загиблих військовослужбовців посилюють напругу в росії

Про це інформує американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначили військові аналітики, 7 червня російська армія продовжила наступальні операції в кількох місцях на сході України, але не отримала жодного підтвердженої переваги в наземних атаках.

У ISW повідомили, що через цензуру інформації про загиблих військовослужбовців і триваючу примусову мобілізацію у так званих "ДНР" і "ЛНР" посилююється напруга всередині росії.

Мапа байових дій, ISW

Фото: ISW

Ключові висновки експертів ISW:

  • Російські війська, ймовірно, встановили контроль над більшою частиною житлового сектору Сєвєродонецька. Провели штурм українських позицій у промисловій зоні за минулу добу. Операційне середовище в місті залишається мінливим.
  • Агресори продовжували просуватися на Слов'янськ, на південний схід із району Ізюма та на захід від Лимана, намагаючись прорвати українську оборону. Але ЗСУ зупинили більшість прямих фронтальних штурмів із Ізюма.
Мапа байових дій, ISW

Фото: ISW

  • Російські війська, ймовірно, намагаються посилити свої дії в районі Сєвєродонецьк-Лисичанська як з району Тошківка-Устинівка на півдні, так і з Куп'янська з північного заходу.
Мапа байових дій, ISW

Фото: ISW

Військові аналітики зазначили, що загарбники почали відводити позиції у Запорізькій області або для ротації підрозділів, які зазнали втрат, у тил, або для посилення оборони росії на північному заході Херсонської області.

Хоча ISW наразі не може підтвердити призначення цих сил.

До того ж, 7 червня російським військам не вдалося повернути передові позиції на західному березі річки Ігулець.

Мапа байових дій, ISW

Фото: ISW

Мапа байових дій, ISW

Фото: ISW

Як повідомляла Рубрика, міністр оборони росії Сергій Шойгу заявив, що російські війська відновили транзитне сполучення між тимчасово окупованими містами та Кримом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: