fbpx
Сьогодні
11:45 01 Чер 2022

Єрмак виступив на засіданні Комітету закордонних справ та оборони парламенту Ірландії

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак виступив на засіданні Комітету закордонних справ та оборони парламенту Ірландії

Про це інформує Рубрика, посилаючись на ОПУ.

Єрмак зазначив, що вже повних три місяці Україна чинить опір одній з найчисленніших армій світу.

"Ірландія була серед тих держав, які простягли Україні руку допомоги в перші ж години повномасштабного російського вторгнення. Ми дуже вдячні народу та уряду Ірландії за цю підтримку, за негайне скасування віз та створення максимально сприятливих умов для біженців з України.

За вісім років світ не зумів зупинити росію. Не зумів стримати її імперських намірів",  наголосив керівник Офісу Президента.

Єрмак переконаний, що в разі отримання всієї необхідної зброї та запровадження дієвих санкцій Україна переможе в цій війні.

І лише такі кроки можуть змусити росію сісти за стіл переговорів та піти на діалог.

"Нам зараз дуже скрутно. Через бойові дії країну полишили 5 мільйонів людей. Ще стільки ж внутрішньо переміщених осіб. Десятки тисяч мирних мешканців загинули внаслідок російського вторгнення. Війна забрала 35% українського ВВП. Ми втратили понад 200 заводів. Наші прямі збитки вже перевищують 600 мільярдів доларів США.

Попри все Україна продовжує захищатися. На сході й півдні тривають запеклі бої. Ми обов'язково маємо перемогти. Інакше Україна просто зникне як нація і як держава. Наша перемога то ближча, що більшу допомогу надає міжнародна спільнота. Будь-яку – військово-технічну, політичну, фінансову чи гуманітарну", підкреслив керівник ОПУ.

Україна вітає рух Євросоюзу до впровадження шостого санкційного пакету. Ключова його частина – повне ембарго на російську нафту. Це треба зробити якнайшвидше. Енергоносії становлять левову частку прибутків російського бюджету. Тож купуючи їх, Європа фінансує російську воєнну машину.

Не менш важливим є й те, що продовження санкційного тиску на Росію слугуватиме одним із запобіжників проти подальших спроб агресії щодо України – разом з іншими механізмами гарантування безпеки.

Також Єрмак привітав Ірландію з початком головування в Комітеті міністрів Ради Європи.

"Гадаю, не буде перебільшенням сказати, що Ірландія є технологічним та фінансовим хабом Європи", зазначив керівник Офісу Президента.

Ми маємо дуже широкий простір для співпраці, додав Єрмак.

"Сільське господарство, фармацевтика, харчова промисловість, приладобудування, сфера послуг – you name it.

Особливо наголошу на можливостях ІТ-сектора. Ще до війни Україна впровадила революційний режим оподаткування в цій галузі – Дія.City. Він продовжує ефективно працювати навіть у нинішніх обставинах.

Наша майбутня безпека залежатиме, серед іншого, від здатності адаптувати та впровадити такі технології, як штучний інтелект, автономне управління та кіберзахист. Україна могла б співпрацювати з Ірландією як з високотехнологічною країною у цих питаннях.

Як у вас кажуть, успіх полягає в тому, щоб піднятися на один раз більше, ніж упав. Це саме те, що нам потрібно. Тому допоможіть нам піднятися. Я впевнений, ви зможете пересвідчитися, що Україна вміє віддячити", резюмував очільник ОПУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: