fbpx
Сьогодні
18:36 01 Чер 2022

У Байдена заявили, що США дадуть Україні зброю, яка потрібна ЗСУ на нинішньому етапі війни

Адміністрація президента США Джо Байдена наголошує, що новий пакет допомоги Україні, який не міститиме ракет з радіусом дії до 300 км, все ж матиме зброю, потрібну ЗСУ саме на нинішньому етапі війни.

Про це заявив у коментарі CNN заступник радника з питань національної безпеки Джон Файнер.

"Ми завжди намагалися забезпечити українців саме тим, що, на нашу думку, необхідно, аби вони змогли відбити російський наступ на їхню країну. Це спрацювало на перших етапах, українці змогли виграти битву за Київ і відігнати росіян від своєї столиці. Тепер конфлікт перейшов у іншу фазу на півдні та сході країни", – зауважив високопосадовець адміністрації Байдена.

Він підкреслив, що поставки нової зброї в Україну дадуть їй можливість завдавати точних ударів по російських цілях на полі бою. Таким чином він прокоментував позицію Білого дому щодо надання ЗСУ ракет радіусом дії до 70-80 км та рішення поки що утриматися від відправки систем, здатних уражати цілі на відстані до 300 км.

"Ми вважаємо, що це відповідає їхнім потребам", – зауважив у цьому зв'язку Файнер.

Він також зазначив, що США, зі свого боку, попросили Україну гарантувати, що ці системи не використовуватимуться для нанесення ударів по об'єктах на території росії, й застосовуватимуться для оборони української території.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: