fbpx
Сьогодні
10:32 28 Тра 2022

Україна звернулася до FATF з проханням виключити росію зі свого складу і внести її у "чорний список"

Міністр фінансів звернулася до країн-членів та спостерігачів Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) з проханням внести росію до чорного списку та виключити її з FATF

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів, пише Рубрика.

Як зазначають у відомстві, міністр фінансів Сергій Марченко звернувся до 37 міністрів фінансів країн-членів та спостерігачів FATF. Причиною для такої пропозиції є грубе порушення росією загальних принципів FATF.

А також недотримання стандартів FATF та вплив країни на безпекову ситуацію в Україні та світі.

"Останні події вказують на те, що Російська Федерація зловживає своїм становищем члена FATF. Не дотримується стандартів цієї організації. Росія підриває глобальні зусилля щодо запобігання фінансуванню тероризму, поширенню зброї масового ураження та відмиванню грошей", пояснили в уряді.

У Міністерстві фінансів наголосили, що внесення росії до чорного списку FATF не дозволить російському режиму оминути міжнародні санкції через існуючі лазівки.

У Мінфіні кажуть, що російське вторгнення і так зробило росію державою з високим ризиком для інвестицій та бізнесу.

Проте багато компаній продовжують співпрацювати з агресором.

"Якщо росія буде включена до чорного списку FATF, ризики продовження ведення бізнесу з росією зростуть, що зробить її менш привабливою для глобального бізнесу. Це також ускладнить торгівлю з росією та допоможе позбавити російську військову машину фінансування", додав Марченко.

"Росія підірвала принципи та стандарти FATF, використовуючи свою фінансову та банківську систему для фінансування терористичних організацій", наголосив він.

Нагадаємо, що Голова Держфінмоніторингу звернувся до Президента FATF із закликом внести росію та Білорусь до чорного списку FATF, організації, яка займається розробкою фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей та фінансуваннюм тероризму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: