fbpx
Сьогодні
09:05 28 Тра 2022

Російський посол застерігає Сполучені Штати від постачання Україні далекобійних ракетних озброєнь

Росія сподівається, що у питанні можливих поставок Вашингтоном далекобійних ракетних озброєнь Україні "здоровий глузд переможе"

Про це заявив російський посол у США Анатолій Антонов, пише посольство росії в США в Telegram.

"Як повідомляють американські ЗМІ, адміністрація може передати Києву РСЗВ HIMARS та M270 MLRS, які будуть оснащені керованими ракетами М31 GMLRS.

Є ризик, що такі засоби розмістять поблизу російських кордонів і в українців з'явиться можливість завдавати ударів по російських містах.

Подібна ситуація для нас неприйнятна та неприпустима. Упевнений, що наші Збройні Сили зроблять усе для обнулення можливостей ЗСУ", зазначив посол.

Антонов також додав, що зараз росія виходить із заяви офіційного представника Пентагону Джона Кірбі про те, що остаточне рішення з цього питання ще не прийняте.

Як повідомив російський посол, дипломатичними каналами росія неодноразово доводила до США, що "безпрецедентне накачування України озброєннями суттєво підвищує ризики ескалації конфлікту".

Антонов підкреслив, що американці нібито чудово усвідомлюють, що "своїми діями віддаляють перспективи досягнення миру", і їхні дії загрожують "непередбачуваними наслідками для глобальної безпеки".

"Сподіваємося, здоровий глузд переможе, і Вашингтон не піде на такий провокаційний крок. Закликаємо припинити безглузде і вкрай ризиковане накачування республіки зброєю.

Важливо відмовитися від погроз в нашу адресу та заяв про військову перемогу України",  підсумував Антонов.

Як повідомляла Рубрика, напередодні глава МЗС Дмитро Кулеба попросив США ухвалити рішення про надання ракетних систем залпового вогню якнайшвидше.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: