fbpx
Сьогодні
15:48 26 Тра 2022

ПЦУ звернулася до Вселенського патріарха з проханням позбавити Кирила престолу

Фото: Фейсбук/Митрополит Епіфаній

Православна церква України просить Вселенського патріарха позбавити престолу главу Російської православної церкви Кирила – Володимира Гундяєва

Про це написав митрополит Київський і всієї України Епіфаній у Facebook.

З таким проханням звернувся Єпіфаній через те, що Кирил благословляв російське вторгнення в Україну.

"Архієрейський Собор ПЦУ звернувся до Вселенського Патріарха та Предстоятелів Помісних Автокефальних Церков з проханням осудити духовні злочини Кирила і позбавити його престолу. Зокрема на підставі поширення єретичного етнофілетичного вчення про "русскій мір" та поширення схизм серед православних (безпідставного розриву євхаристійного єднання та створення єпархій РПЦ в межах Олександрійського Патріархату)", написано у повідомленні.

Епіфаній також наголосив, що патріарх Кирил є одним із творців ідеології "русского міра". Він є пропагандистом і популяризатором цієї ідеології.

За його словами, сама ця ідеологія підпадає під осудження етнофілетизму як єресі Константинопольським Собором 1872-го року.

Відповідно, на думку Епіфанія, Кирил Гундяєв як співтворець і пропагандист "русского міра" має підлягати осудженню, якщо не зречеться цієї єресі та не виявить плодів покаяння.

Глава ПЦУ також закликав Предстоятелів інших помісних Церков засудити слова та дії Московського патріарха Кирила. Бо він з амвону підтримує кровопролитну війну проти України.

"Адже не може тримати чашу з Євхаристією та пастирський жезл той, чиї руки – в крові жертв російської армії, яку він, російський патріарх, благословив на цю бійню", підсумував Епіфаній.

Довідка

Нагадаємо, що раніше предстоятель російської православної церкви Кирил виступив із промовою в храмі збройних сил РФ, розхвалюючи молодих росіян, які стають до лав армії й ідуть вбивати українців.

У травні московський патріарх Кирил набрехав, що "Росія ніколи ні на кого не нападала". А потім закликав молитися, щоб не почалася глобальна війна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: