fbpx
Сьогодні
14:04 19 Тра 2022

Суд над Шишимаріним: Дружина вбитого українця не проти обміняти росіянина на захисників "Азовсталі"

Фото: СБУ

Дружина цивільного українця, якого вбив російський солдат Вадим Шишимарін чекає на довічне ув'язнення, але не проти обміняти обвинуваченого на захисників Маріуполя

Про це дружина Катерина Шеліпова повідомила на судовому засіданні.

Дружина вбитого зазначила, "що йому (треба призначити — ред.) довічне ув'язнення".

"Але якщо його поміняють на наших маріупольських захисників — хлопців-героїв "Азовсталі" — я не буду проти, буду за", повідомила Шеліпова у відповідь на запитання щодо її думки про ймовірне покарання для військового рф.

Нагадаємо, що Вадим Шишимарін — це перший російський військовий, якого судять за вбивство цивільного українця.

Він уже визнав свою провину в залі суду. Наразі триває судовий процес у Солом'янському суді Києва.

21-річний сержант Вадим Шишимарін є командиром відділення 4-ї танкової Кантемирівської дивізії Московської області. Його звинувачують ​у вбивстві мирного мешканця на Сумщині — 62-річного Олександра Шеліпова.

За даними слідства, 28 лютого 2022 року Шишимарін вбив Шеліпова у селищі Чупахівка Сумської області. Загиблий тоді вів узбіччям дороги велосипед.

Прокуратура висунула Шишимаріну обвинувачення за ч. 2 ст. 438 КК України — порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством. За це йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Перед цим колону, в якій був сержант Шишимарін, розбили ЗСУ. Втікаючи, він із ще 4 окупантами обстріляли з автоматів приватний автомобіль та захопили його. На вкраденій машині з пробитими колесами російські військові заїхали в село.

Як вказує слідство, дорогою вони побачили чоловіка, який повертався додому та говорив телефоном. Один із військових наказав сержанту вбити цивільного, щоб він не повідомив про них ЗСУ.

Той зробив декілька прицільних пострілів через відкрите вікно автомобіля з автомата Калашникова у голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці всього в декількох десятках метрів від свого будинку.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: