fbpx
Сьогодні
21:35 07 Тра 2022

У ЦРУ заявили, що не мають наочних доказів підготовки ядерного удару по Україні

Фото: flickr.com/csis_er

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернз запевнив, що немає наочних доказів підготовки Росією ядерного удару по території України.

Про це Reuters з посиланням на виступ Бернза у Вашингтоні.

"Він перебуває в такому світогляді, що він не може допустити варіант своєї поразки. Я гадаю, що його переконали в тому, що подвоєння зусиль все ж таки може дати результат", – заявив Бернз.

Водночас він наголосив, що в американської розвідки немає наочних доказів того, що російські війська готуються до застосування ядерної зброї в Україні. За його словами, ці дії можна відстежити розвідувальними засобами, зокрема через супутникові знімки.

Бернз додав, що керівництво Китаю уважно стежить за перебігом подій в Україні. Вони були здивовані потужним опором українських сил і згуртованістю Заходу щодо економічних санкцій проти Росії, тому зараз аналізують прорахунки щодо своїх прогнозів.

Директор ЦРУ переконаний, що невдачі російських військ в Україні не вплинуть на рішення Китаю щодо майбутнього вторгнення КНР на Тайвань, але примусить комуністичне керівництво ще раз зважити свої сили й прорахувати всі свої дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: