fbpx
Сьогодні
16:33 28 Кві 2022

До міста Ізюм прибув начальник генштабу РФ Герасимов для командування наступом, - ЗМІ

Фото: GETTY IMAGES

До Ізюма особисто приїхав начальник генерального штабу збройних сил РФ, генерал Герасимов

Про це інформує українське видання Defense Express, що співпрацює з українським військово-промисловим комплексом та військовими експертами.

Він буде здійснювати командування військами на Донбасі.

За джерелами видання, він уже начебто прибув до пункту управління військами ЗС РФ в районі Ізюма.

Видання зауважує, що посада Герасимова передбачає командування операціями стратегічного рівня, а не оперативно-тактичного.

Це може бути промовистим свідченням, що російське керівництво всерйоз зосереджене на здобутті якихось тактичних перемог на Донбасі.

Крім того, приїзд Герасимова свідчить, що призначення генерала Дворнікова єдиним командувачем військ РФ в Україні не покращило стан справ на полі бою.

Раніше Дворнікова нібито призначили, аби створити єдину вертикаль командування та покращити ефективність і злагодженість дій російських підрозділів.

Довідка.

На початку квітня, Кремль нібито призначив генерала Дворнікова головним командувачем окупаційних військ РФ в Україні.

У Міністерстві оборони Великої Британії публічно прокоментували, що це призначення свідчить про серйозні проблеми в управлінні та координації російських військ.

Після 11 березня, на третій тиждень повномасштабної війни Росії проти України, з публічного простору зникли Герасимов і міністр оборони РФ Сергій Шойґу.

Уранці 28 квітня Генеральний штаб Збройних Сил України прозвітував, що росіяни стягнули на Ізюмському напрямку додаткові підрозділи повітряно-десантних військ та близько півтисячі одиниць бронетехніки, готуючись здійснити ймовірний прорив лінії оборони українських захисників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: