fbpx
Сьогодні
15:27 27 Кві 2022

У розвідці повідомили про небажання країн-членів ОДКБ воювати проти України, - ГУР

Країни — члени ОДКБ не виявляють бажання воювати за росію проти України

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм Головного управління розвідки Міноборони України.

Зазначимо, що до Організації договору колективної безпеки, крім росії та Білорусі, входять Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

Попри наполягання рф, учасники ОДКБ не хочуть проводити "миротворчі операції" поза межами своїх країн, зокрема й на територіях "ДНР" та "ЛНР".

Як повідомили у розвідці, члени ОДКБ, все таки, можуть розглянути можливість обмеженого розгортання національних контингентів на території рф або Білорусі. Та є умова, при якій Україна офіційно заявить щодо нападу на їхню територію.

15 квітня міністр оборони Казахстану Руслан Жаксиликов заявив, що його країна не отримувала запит стосовно направлення на територію України національних військ.

Він підтвердив, що під час останнього засідання військового комітету ОДКБ питання участі у збройному конфлікті на території України не розглядалося.

Наразі всі країни-учасники ОДКБ (окрім рф та Білорусі) дотримуються нейтралітету в питанні російського вторгнення.

Жодна з них не визнала анексію Криму та незалежність "ДНР"/"ЛНР".

Довідка.

У Казахстані 2 січня розпочалися мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ. Незабаром вони переросли в масові протести.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

11 січня президент Казахстану Токаєв заявив про завершення військової місії країн Організації договору колективної безпеки у Казахстані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: