fbpx
Сьогодні
16:26 27 Кві 2022

Президент Молдови Санду визнала, що країна не має боєздатної армії

Президентка Молдови Мая Санду визнала, що зараз країна фактично не має боєздатної армії

Як повідомляє Newsmaker, про це вона сказала у виступі до 30-річчя створення Генштабу Національної армії та Дня державного прапора, пише Рубрика.

Вона зазначила, що цю ситуацію потрібно змінювати.

"За 30 років армія Молдови залишилася без спорядження, без військової техніки і боєздатних засобів. Нині ми гостро усвідомлюємо наслідки", наголосила Мая Санду.

Президентка визнала, що Молдова "не має ефективного щита від загрози, тому що не розвинула належний військовий потенціал, не створила критично важливі елементи інфраструктури і не виховала соціальну стійкість".

Вона зазначила, що при цьому військові Молдови, які беруть участь у миротворчих місіях під егідою ООН та ОБСЄ, мають репутацію професіоналів.

Мая Санду заявила, що наявність добре підготовленої армії дає країні впевненість у собі і свободу стратегічного вибору, і Молдова має докласти усіх зусиль для створення професійного сучасного війська.

"Це інвестиція у безпеку та захист країни… Зараз, коли прямо біля наших кордонів йде війна, ми це чудово розуміємо", підкреслила президент Молдови.

Як повідомляла Рубрика, 25 квітня вдень сталися вибухи у будівлі "міністерства держбезпеки" у Тирасполі, а наступного дня підірвали вежу радіотелетранслятора.

У Придністров'ї вранці 26 квітня в селищі Маяк Григоріопольського району прогриміли два вибухи.

Служба інформації і безпеки Молдови після серії вибухів у Придністров'ї заявила, що пильно стежить за ситуацією в країні і закликала громадян не довіряти повідомленням із незрозумілих джерел.

Напередодні СІБ скликала термінове засідання після перших повідомлень про вибухи у Придністров'ї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: