fbpx
Сьогодні
19:53 26 Кві 2022

Україна та Червоний Хрест запустять нову програму виплат для переселенців: по 2500 грн на особу

Кабінет Міністрів та місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста запустять нову програму виплат для вимушених переселенців, сума становитиме 2500 грн на особу.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

"Уряд за участю Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні й Товариства Червоного Хреста України запустить нову програму виплат для вимушених переселенців", – написав Шмигаль.

Він додав, що уряд уже ухвалив відповідне рішення на засіданні.

"Фінансова допомога в межах програми становитиме 2500 грн на особу. Виплати здійснюватимуться на основі наявних відомостей інформаційної бази внутрішньо переміщених осіб. Тобто, для отримання виплат не потрібно буде подавати жодних заяв", – додав Шмигаль.

Глава уряду розраховує, що виплати отримають майже 1 млн осіб. Перевага надаватиметься ВПО з окупованих територій та зон бойових дій.

Шмигаль нагадав, що наразі в Україні продовжують працювати й інші програми для вимушених переселенців: по 2 000 грн від уряду кожному дорослому та по 3 000 грн на дитину. Також дві спільні з ООН й одна спільна з UNICEF програми з виплати 2 200 грн переміщеним особам, що належать до вразливих категорій.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: