fbpx
Сьогодні
11:25 20 Кві 2022

Дитячі малюнки навіть з Бучі: у Празі благодійники збирають допомогу на Великодньому ярмарку

English version here

У столиці Чехії Празі з 18 по 24 квітня триває благодійний Великодній ярмарок. Українська фундація BGV Charity Fund у співпраці з чеськими волонтерами організувала на ньому пункт фандрейзингу для дітей, які постраждали від війни. Особливість акції – у дитячих малюнках, які пропонують відвідувачам, щоб побачити війну очима найменших українців.

"Зробіть благодійний внесок. Підтримайте дітей України!" – цими словами закликають волонтери українського благодійного фонду небайдужих у Празі – столиці Чехії.

Волонтери зібрали 1 500 дитячих малюнків з  Хмельницької, Львівської, Київської, Дніпропетровської, Харківської областей. Роботи дітей вдалося зібрати та доправити до Праги буквально за кілька днів. Один з таких малюнків за свою пожертву і отримує благодійник – людина, яка передає гроші на підтримку дітей з України на ярмарку.

BGV Charity Fund

Ця акція – спільна ініціатива чеського благодійного фонду "Діти України" та української благодійної організації "BGV Charity Fund". Частина зібраних коштів піде дітям-біженцям з України, які тимчасово проживають у Чехії, а частина буде передана Благодійному фонду-партнеру BGV для закупки й доставки їжі, медикаментів та засобів гігієни дітям в Україні, які потребують допомоги.

Дар'я Буткевич

Волонтерять на акції і чеські волонтери, і українці.

"Для дітей війна – це дуже складно і боляче, адже дитяча психіка особливо вразлива, – ділиться Дар'я Буткевич, організаторка заходу з боку українського фонду. – Тому з перших днів війни я чітко розуміла, що хочу допомагати саме дітям України. Разом із Благодійним фондом мого батька Геннадія Буткевича BGV Charity Fund та спільно з нашими партнерами – чеським фондом «Діти України» – ми не лише збираємо благодійні пожертви, ми передаємо європейцям часточку тепла та подяки від українських дітей у вигляді малюнків. Це майже 1500 робіт з усієї України. Серед малюнків – робота Насті, дівчинки з Бучі. Попри всі жахи, які переживає наша країна, малюнок Насті наповнений мотивами незламності, сміливості та віри у перемогу. І ми хочемо, щоб саме такими бачила Європа українських дітей".

Дар'я Буткевич

Донька Геннадія Буткевича – засновника інвестиційної компанії BGV Group Management і благодійної організації BGV Charity Fund – Дар'я (посередині), також волонтерить на акції. Праворуч – директорка BGV Charity Fund Надія Стечишина

Дитячі малюнки навіть з Бучі: у Празі благодійники збирають допомогу на Великодньому ярмарку

Малюнок дівчинки Насті з Бучі – один з тих, що представлений на акції

На користь "Дітей України" донатили як місцеві, так і туристи з інших частин Європи та з Азії. Надія Стечишина, керівниця BGV Charity Fund, розповідає про те, що серед людей, які задонатили на допомогу українських діток, були й зовсім маленькі:

"От, наприклад, до нашого стенду підійшла сім'я чехів з дітьми. А в Чехії є така історія, що навіть у маленьких дітей є свої кишенькові гроші. І от ці двійко маленьких дітей вирішили, що теж хочуть долучитися до допомоги. Вони самі вибирали малюнки — ті, які їм подобаються, і донатили не батьківські гроші, а свої кишенькові. Ці діти могли б витратити свої гроші майже на все, що завгодно. Але вони вирішили допомогти, побачили цінність в малюнку дитини з України і готові були витратити на це свої кишенькові гроші. От така історія".

Також в обмін на допомогу можна отримати одну з патріотичних великодніх листівок, створених українською художницею Анастасією Зафійовською.

Дитячі малюнки навіть з Бучі: у Празі благодійники збирають допомогу на Великодньому ярмарку

Листівки з містами Київ, Ізюм, Тростянець, Краматорськ були розроблені спеціально для цієї акції у Чехії для збору коштів проєктом "We believe" (we-believe.win).

За перший день акції 18 квітня волонтерам уже вдалося зібрати 9900 чеських крон, 140 евро, 100 доларів, 40 швейцарських франків. Це більше 22 тисяч гривень. І це лише готівкові пожертви. Більшість благодійників користуються безготівковими способами переказу коштів – їх підрахують уже по завершенню акції.

Організатори акції нагадують: з початку повномасштабної війни в Україні вже загинуло понад 190 дітей. Ще понад 300 отримали поранення. Це цифри, надані Офісом Генпрокурора України; це діти, яких вдалося порахувати. Насправді, враховуючи досі окуповані українські міста, дані з яких отримати наразі неможливо – зокрема, звірства російської армії в Маріуполі – вони можуть бути значно вищими.

Згідно з інформацією ЮНІСЕФ, ше 4,3 млн українських дітей стали біженцями. Вони вимушені були залишити свої домівки, часто – своїх рідних, знайоме їм життя через збройну агресію росії. Серед зовсім маленьких діток віком від 6 до 23 місяців, за оцінками ООН, 450 тисяч дітей потребують додаткового продовольчого забезпечення.

Це більше, ніж просто цифри. За кожною одиницею – маленьке життя, яке просто зараз потребує допомоги. Саме тому спеціальну акцію на великодньому благодійному ярмарку у Празі два благодійні фонди вирішили присвятити саме допомозі дітям. Тим, кому вона потрібна зараз найбільше.

Дар'я Буткевич

Щоб здійснити благодійний переказ, достатньо відсканувати QR-код на зворотному боці великодньої листівки або інформаційної брошури – він веде на рахунки чеського фонду "Діти України".

Дитячі малюнки навіть з Бучі: у Празі благодійники збирають допомогу на Великодньому ярмарку

Також надіслати свій благодійний переказ на гуманітарні потреби українців можна онлайн – усі необхідні реквізити за посиланням на сайті BGV Charity Fund.

Довідка:

Благодійний фонд «Діти України» — це чеський благодійний фонд, орієнтований на виховання та освіту українських дітей у віці до 17 років, яким довелося покинути їх рідну землю через війну — напад російського агресора. Допомога надається за підтримки Міністерства освіти, молоді та спорту, посольства України в Чеській Республіці та волонтерів як із Чехії, та і з-за кордону.

Благодійний фонд BGV створений представниками українського бізнесу  для організації допомоги Україні під час війни та відбудови країни після перемоги. Фонд займається пошуком, закупівлею, юридичним супроводом і організацією доставки гуманітарної допомоги в Україну для тих, хто цього потребує, зокрема допомога дітям та співпраця з перинатальними центрами, пологовими будинками та дитячими лікарнями для забезпечення всім необхідним найменших пацієнтів.

Читайте також — які сфери найкраще розвиватимуться після війни: інвестиційна компанія BGV Group поділилася своїм баченням.

Раніше "Рубрика" писала, як волонтерить український бізнес — детальніше тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: