fbpx
Сьогодні
19:54 19 Кві 2022

Канада ввела нові санкції проти росіян, зокрема проти дочки путіна

Канада оголосила про запровадження нових санкцій проти 14 фізосіб із росії, включаючи бізнесменів та членів їхніх сімей – у переліку, зокрема, дочки путіна Марія Воронцова і Катерина Тихонова та голова Центробанку рф Ельвіра Набіулліна.

Про це йдеться у заяві МЗС країни.

Під санкції потрапили голова Банку росії Ельвіра Набіулліна, дочки президента рф Путана Катерина Тихонова та Марія Воронцова, співвласники "Альфа-груп" Михайло Фрідман, Петро Авен, Герман Хан, віолончеліст та підприємець Сергій Ролдугін.

До списку також потрапили:

  • бізнесмен Михайло Гуцерієв;
  • підприємець Олександр Пономаренко;
  • голова наглядової ради інвестиційної групи Finstar Financial Group Олег Бойко;
  • президент Міжнародної групи компаній "АРЕТИ" Ігор Макаров;
  • колишній заступник голови Центробанку Олександр Торшин;
  • дружина глави МЗС Росії Марія Лаврова та його донька Катерина Винокурова.

"Зазначені особи є близькими соратниками російського режиму, які потрапили під санкції за сприяння порушенню суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України", – наголошують в МЗС Канади.

"Дії російської федерації є серйозним порушенням міжнародного миру і безпеки, яке призвело до серйозної міжнародної кризи", – йдеться у заяві.

"Разом з партнерами ми продовжуватимемо змушувати російський режим нести витрати, а також далі змушуватимемо росію нести відповідальність за свої дії. Вони мають відповісти за свої злочини", – заявила глава МЗС Канади Мелані Жолі.

Канада заморозить майно росіян, що потрапили під санкції, а також встановить заборону на будь-які угоди з ними. Крім того, їм заборонять в'їзд до країни.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: