fbpx
Сьогодні
13:58 16 Кві 2022

Правохоронці СБУ затримали колаборанта, який раніше працював у Кабміні України

У Коростені на Житомирщині СБУ викрила двох чоловіків, які в соцмережах підтримували вторгнення рф в Україну

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБУ у Житомирській області, передає Рубрика.

"У Коростені співробітники СБУ припинили діяльність двох колаборантів, які сприяли злочинній пропаганді рф та дискредитації Збройних сил України.

Один із них – колишній працівник Кабінету Міністрів України, звільнений за хуліганство, нині – студент-заочник одного із університетів у санкт-петербурзі.

Будучи активним дописником пропагандистських телеграм-каналів, він повністю підтримував повномасштабне вторгнення ворога на території нашої держави.

Із вдячністю захоплювався військовими злочинами рашистів, поширюючи дезінформацію про ситуацію на фронтах", написано у повідомленні.

Чоловік також у своїх дописах закликав окупантів запровадити тимчасовий уряд і навести жорсткі порядки в Україні

Він звинував українських військових нібито у геноциді власного народу.

Окрім того, правоохоронці викрили і колишнього військовослужбовця, який у соціальних месенджерах поширював контент на підтримку війни та повністю схвалював зміни кордонів Української держави.

У своїх дописах він обстоював необхідність та неминучість "поглинання України братнім народом" задля створення "триєдиної слов'янської держави" у складі росії, білорусі та України.

Як зазначили правоохоронці, під час досудового розслідування вилучили за місцем проживання одного з фігурантів заборонену символіку країни-агресора.

Обом жителям Коростеня повідомлено про підозру у вчиненні кримінального проступку за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: