fbpx
Сьогодні
09:17 15 Кві 2022

Американські сенатори відвідали Київ та його передмістя

English version here

Американські сенатори Стів Дейнс та Вікторія Спартц у четвер відвідали Київ та його передмaістя, які були окуповані російськими військами, ставши першими офіційними особами США, які приїхали з початку війни.

Про це пише The New York Times.

"Ніщо не замінить того, щоб насправді побувати тут, побачити це на власні очі, провести час із людьми та лідерами тут, в Україні, які страшенно постраждали від цієї війни", — сказав Дейнс, стоячи біля зруйнованого багатоквартирного будинку в Бородянці.

За інформацією видання, Дейнс і Спартц, обидва республіканці, були запрошені українським урядом з повідомленням трохи більше, ніж за день. Дейнс перервав поїздку до Східної Європи заради візиту до України. Спартц, яка минулого року стала першим сенатором українського походження в Конгресі, планувала неофіційний візит до України, а пізніше приєдналася до Дейнса у поїздці.

Сенатори також побували у Бучі та спостерігали за ексгумацією братської могили. Дейнс назвав побачене "безперечним доказом військових злочинів".

"Це всюди. Ми проїжджали милі, милі та милі, бачачи смерть і руйнування, спричинені Владіміром Путіним у цьому злобному вторгненні", – сказав він.

За словами співрозмовника, знайомого з внутрішніми дискусіями, двоє депутатів-республіканців прибули в Україну, оскільки адміністрація Байдена розглядає можливість відправлення високопосадовця до Києва найближчими днями на знак підтримки.

І Дейнс, і Спартц заявили, що закликають Сполучені Штати повернути дипломатів в Україну, як це зробили деякі європейські держави.

"Я сподіваюся, що наш візит спонукає приїхати більше американських офіційних осіб та лідерів, щоб підтримати народ України", – сказав Дейнс.

Сенатори також заявили, що підтримують двопартійні зусилля в Конгресі, спрямовані на підштовхування адміністрації Байдена до швидшої доставки зброї української армії.

"Я думаю, що ми маємо надати летальну допомогу, необхідну їм для перемоги у цій війні. Гуманітарна криза не закінчиться, доки не закінчиться війна. І війна не закінчиться, доки українці не переможуть", – сказав Дейнс.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: