fbpx
Сьогодні
18:14 07 Кві 2022

Очікуємо великої битви на Донбасі, великого російського наступу, - генсек НАТО

президент рф владімір путін не відмовився від свого плану щодо контролю над Україною і переміщує основні сили на схід для захоплення Донбасі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після міністерської зустрічі у Брюсселі, пише ЄП.

"Найлегший шлях завершення цієї війни, це відведення президентом путіним всіх військ і залучення до серйозних дипломатичних зусиль для пошуку дипломатичного рішення. Але ми маємо бути реалістами, і немає ніяких ознак, що президент путін змінив свою основну мету – контроль над Україною і досягнення значних військових перемог на полі бою", – сказав Столтенберг.

Він наголосив, що у НАТО не бачать російського відступу, а лише перегрупування, зміну позицій їхніх сил, переміщення з півночі України на схід.

"І ми очікуємо великої битви на Донбасі, великого російського наступу. Саме тому союзники сьогодні наголосили на необхідності невідкладно надати додаткову допомогу Україні", – додав генсек.

Раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн НАТО на зустрічі у четвер обговорять подальші поставки озброєння Україні, зокрема, важкої зброї.

За даними ЗМІ, зіткнувшись із перспективою того, що війна в Україні буде довгою та виснажливою, країни НАТО розходяться щодо того, як найкраще діяти на наступному її етапі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: