fbpx
Сьогодні
21:45 04 Кві 2022

Кулеба: Злочини рф у Бучі – лише вершина айсберга

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що жахливі кадри з Бучі є лише частиною всіх злочинів, вчинених російською армією в Україні.

Про це повідомляє CNN.

Дипломат під час візиту до Польщі торкнувся теми воєнних злочинів РФ. На його думку, звірства російських окупантів на Київщині вимагають серйозних санкцій G7 і ЄС.

"Захід продовжує підживлювати російську машину війни платежами за енергоносії, торгівлею між Росією і західними країнами, що все ще триває, фінансовими транзакціями, що проводять досі не відключені від SWIFT російські банки", – заявив Кулеба.

Міністр звернувся до західних колег, у яких залишаються сумніви щодо продовження співпраці з РФ. Він порадив їм поїхати в Бучу, а потім поспілкуватися з ним.

"Можу без перебільшень, з великою тугою сказати вам, що ситуація в Маріуполі набагато гірша за те, що ми бачили в Бучі та інших містах, селищах і селах під Києвом", – додав Кулеба.

Нагадаємо, Зеленський відвідав Бучу, де виявлено свідчення масових убивств росіянами українських мирних жителів.

1 квітня Бучу звільнили від російських окупантів. 2 квітня мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах було поховано майже 300 містян, по вулицях лежать десятки трупів, деякі з них зі зав'язаними руками.

Станом на ранок 4 квітня у Бучі поховали 330-340 вбитих росіянами цивільних.

3 квітня генпрокурорка повідомила, що з території Київської області, яку звільнили від окупантів, на експертизу вивезли 410 тіл вбитих мирних мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: