fbpx
Сьогодні
18:52 04 Кві 2022

Байден назвав путіна варваром і закликав провести суд щодо воєнних злочинів рф в Україні

English version here

Фото: Reuters

Президент США Джо Байден після побаченого у Бучі назвав російського президента володимира путіна варваром і заявив, що потрібно зібрати всі докази російських звірств, щоб покарати рф за цей військовий злочин.

Про це пише CNN.

"Ви, мабуть, пам'ятайте, що мене критикували за те, що я назвав Путіна військовим злочинцем. Він – військовий злочинець.

Але ми маємо збирати інформацію, надавати Україні зброю, щоб вони продовжували боротися, зібрати всі деталі, щоб це була справжня судова справа про військовий злочин.

Цей хлопець – варвар. Те, що відбувається у Бучі, обурливе. І всі це бачили. Я думаю, це воєнний злочин. Я прагну нових санкцій, я продовжу вводити санкції", – заявив Байден.

При цьому Байден заявив, що не вважає вбивства цивільних на Київщині геноцидом українського народу.

Під час спілкування з журналістами американського президента запитали, чи може він назвати вчинені в Бучі злочини геноцидом, Байден відповів журналістам: "Ні. Я вважаю, що це воєнний злочин".

Нагадаємо, Зеленський відвідав Бучу, де виявлено свідчення масових убивств росіянами українських мирних жителів.

1 квітня Бучу звільнили від російських окупантів. 2 квітня мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах було поховано майже 300 містян, по вулицях лежать десятки трупів, деякі з них зі зав'язаними руками.

Станом на ранок 4 квітня у Бучі поховали 330-340 вбитих росіянами цивільних.

3 квітня генпрокурор повідомила, що з території Київської області, яку звільнили від окупантів, на експертизу вивезли 410 тіл вбитих мирних мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: