fbpx
Сьогодні
16:36 03 Кві 2022

Росія гірша за ІДІЛ: Кулеба закликав місію суду в Гаазі приїхати до Бучі, щоб зібрати докази злочинів росії

English version here

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав місію Міжнародного кримінального суду приїхати до Бучі

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заяву МЗС.

Як зазначив Кулеба, присутність місії потрібна для збору доказів вчинення росіянами воєнних злочинів і злочинів проти людяності.

"Закликаю Міжнародний кримінальний суд і міжнародні організації направити їхні місії в Бучу та інші звільнені міста та села Київщини, аби у взаємодії з українськими правоохоронцями якомога ретельніше зібрати всі докази воєнних злочинів росіян", підкреслив міністр.

Зі слів Кулеби, МЗС України вже направило відповідний запит до Міжнародного кримінального суду.

Міністр підкреслив, що ці докази будуть використані в міжнародних та іноземних судах задля притягнення до відповідальності тих, хто вчинив ці звірства.

"Ми все ще збираємо та шукаємо тіла, але рахунок вже пішов на сотні. Мертві тіла лежать на вулицях. Вони вбивали мирних людей, знаходячись у цих селах і містах, і також відходячи з них", заявив він.

Очільник МЗС України розповів про масові злочини російської армії в Україні, включно з вбивствами, тортурами, мародерством, згвалтуваннями.

"Неможливо було уявити таке в ХХІ столітті, але це відбувається на наших очах. Росія гірша за ІДІЛ.

Якщо раніше я казав, що докладу максимум зусиль для притягнення винних до відповідальності, то тепер я переконаний, що це справа мого життя, якою я буду займатися до останнього подиху, допоки вони всі не понесуть відповідальність", підкреслив Дмитро Кулеба.

Як повідомляла Рубрика, міністр закордонних справ України вимагає від G7 руйнівних санкцій проти РФ за масові вбивства окупантами мешканців Бучі.

Радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що звірства російських окупантів на Київщині стали можливими через боягузливу позицію європейських лідерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: