fbpx
Сьогодні
16:12 02 Кві 2022

На Луганщині внаслідок бойових дій пошкоджено магістральний газогін, - оператор ГТС

Фото Reuters

У Луганчькій області під Сєвєродонецьком росіяни перебили газогін діаметром 500 мм

Про це повідомляє оператор ГТС та глава ОДА Сергій Гайдай у Telegram, інформує Рубрика.

Як зазначив очільник, майже вся область без газу.

"Місце аварії знаходиться в зоні активних бойових дій. Наразі у ремонтників немає можливості туди дістатися. Деякий час після влучання палав газ, але нам вдалося своєчасно перекрити всі засувки.

Загрози населенню та навколишньому середовищу немає. Втім, без газу залишилися Сєвєродонецьк та прилеглі населені пункти – приблизно 60 тисяч абонентів.

Загалом без газопостачання 36 населених пунктів (131 944 абонента), з них 30 повністю та 6 частково", написано у повідомленні.

Також оператор ГТС повідомив, що внаслідок бойових дій пошкоджено магістральний газогін на Луганщині.

"Через це була зупинена робота низки газорозподільних станцій. Мешканці населених пунктів Кремінна, Рубіжне, Красноріченське та кількох селищ в Луганській області залишилися без газу внаслідок ворожих обстрілів окупантів", зазначено у дописі.

У компанії наголосили, що ще дві газорозподільні станції фахівці ОГТСУ переключили на живлення через інший газопровід. Три ГРС наразі споживають газ по тимчасовій схемі від балону.

"Також сьогодні інфраструктура двох газорозподільних станцій (на Луганщині та Харківщині) зазначала значних пошкоджень через потрапляння артилерійських снарядів.

Наразі проведення ремонтних робіт можливе лише після завершення активних бойових дій. Ремонтні бригади ОГТСУ розпочнуть відновлення газопостачання, як тільки зможуть отримати доступ до пошкодженої інфраструктури", підкреслив оператор ГТС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: