fbpx
Сьогодні
08:32 01 Кві 2022

росія перекинула в Україну своїх військових із Грузії, бо має неочікувані втрати, – розвідка Британії

ФОТО: GETTY IMAGES

росія перекинула до 2 тисяч своїх військових із територій Грузії, бо має неочікувані втрати у війні проти України, вважає британська розвідка.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії в аналізі за 31 березня 2022 року

"росія передислокує частини своїх сил з Грузії, щоб посилити вторгнення в Україну. Від 1200 до 2000 цих російських військ реорганізуються в 3 батальйонні тактичні групи. Малоймовірно, що росія планувала створити підкріплення таким чином, і це свідчить про несподівані втрати, яких вона зазнала під час вторгнення", – вказано у повідомленні.

Довідка

30 березня Генштаб Збройних Сил України повідомив, що російські війська в Україні поповнили підрозділами з окупованих територій Грузії – всього прибуло близько 2 тисяч осіб: це підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південа Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу рф.

Від 4-ї військової бази було сформовано та відряджено до України три БТГр загальною чисельністю до 1200 осіб російських та осетинських військовослужбовців. З підрозділів 7-ї військової бази було сформовано дві БТГр, а це близько 800 осіб.

Згодом російське видання "Медіазона" повідомило, що близько 300 військовослужбовців із так званої "Південної Осетії" відмовилася брати участь у бойових діях на території України та самостійно повернулася до Цхінвалі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: