fbpx
Сьогодні
16:28 11 Бер 2022

Російські літаки обстріляли білоруський населений пункт, щоб втягнути армію Білорусі у війну проти України, — Повітряні Сили

English version here

Фото: wikimedia.org Alex Beltyukov

У Командуванні Повітряних сил ЗСУ повідомили, що російська авіація завдала удару по н.п. Копані в Білорусі.

Про це йдеться в повідомленні Командування Повітряних сил у Facebook.

За даними Держприкордонслужби станом на 14:30, російські літаки вилетіли з білоруського аеродрому Дубровиця, зайшли на територію України, розвернулись над українськими н.п. Городичі та Тумень, після чого завдали вогневого ураження по н.п. Копані в Білорусі.

«Наразі дев'ятий прикордонний загін спостерігає за заняттям цього населеного пункту ворогом! Це провокація! Мета — втягнути збройні сили Республіки Білорусь у війну з Україною!» — попередили у Повітряних Силах.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до білорусів і попередив, що командування російських окупаційних військ готує низку провокацій — удари по ряду населених пунктів у Білорусі, розташованих біля українсько-білоруського кордону.

«Для маскування злочину Росія має намір здійснити атаку з повітряного простору України. Мета провокації — змусити чинне керівництво Білорусі до війни проти України. Москва намагається пов'язати вас кров'ю», — повідомив Резніков.

Міністр наголосив, що українська армія не планувала і не плануватиме жодних агресивних дій проти Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: