fbpx
Сьогодні
18:26 11 Бер 2022

ПВК "Вагнера" розпочала нерозбірливий найм людей для війни з Україною, – найманець

Приватна військова компанія "Вагнера" розпочала нерозбірливий найм людей, які готові вирушити воювати в Україні у складі окупаційних військ.

Про це повідомляє російська служба "BBC" з посиланням на співрозмовників серед найманців та оголошення в пабліках, де і раніше вербували бойовиків.

Один із найманців, який ще недавно знаходився поблизу кордону Росії та України, а зараз повернувся додому, розповів журналістам – у пункті вербування в Молькіно під Краснодаром "набирають усіх підряд".

"Саме тих, хто з косяками, саме тих, хто з чорних списків", – сказав найманець. За його словами, формально це не "Вагнер", а зібрані загони з різними іншими назвами, "усяка потолоч".

"Ми їх між собою штрафбатами називаємо з пацанами", – додав він.

Видання з'ясувало, що вербування почалося ще 28 лютого, а для "шукачів роботи" зняли майже всі обмеження, що існували раніше: якщо ще кілька місяців тому в ПВК не брали нікого, крім росіян, які народилися в межах країни до 2014 року, то тепер на пункт вербування у Молькіне під Краснодаром запрошують і мешканців недореспублік з ОРДЛО, і жителів окупованого Криму, та навіть іноземців. Збереглася лише заборона на наймання громадян Грузії.

Наявність непогашених боргів, відсутність довідки про несудимість чи закордонного паспорта також перестали бути перешкодою.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: