fbpx
Сьогодні
13:51 09 Бер 2022

Кулеба про перемовини з Лавровим: Будемо витискати по максимуму, однак очікування стримані

English version here

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що їде на переговори з очільником МЗС росії Сергієм Лавровим із сильною позицією, однак очікування від цієї зустрічі стримані.

Про це глава він сказав під час включення у Фейсбуці.

Кулеба зазначив, що наразі триває підготовка до завтрашніх перемовин з міністром Лавровим.

"Ми проводимо дуже серйозну роботу, щоб провести їх максимально ефективно. Скажу відверто, що очікування у мене від переговорів стримані. Я не покладаю на них якихось завищених очікувань, але, безумовно, будемо витискати по максимуму", – сказав очільник МЗС України.

Він зазначив, що вимогами української сторони є припинення вогню, звільнення наших територій і ліквідація гуманітарної катастрофи, створеної російською армією.

Кулеба відзначив, що завдяки героїзму сил оборони України, непорушності позиції Президента Володимира Зеленського і скоординованим діям з партнерами щодо запровадження санкцій, підтримки оборони України та ізоляції росії він їде на ці переговори з сильною позицією.

"Ми сильні, ми впевнені у собі і будемо витискати максимум в інтересах України і українського народу. Що ми отримаємо на виході – це вже інше питання. Це залежить у тому числі від того, з якими інструкціями і директивами їде на ці переговори пан Лавров", – зауважив Кулеба.

Він висловив сподівання, що російський міністр підійде до переговорів «добросовісно, не з пропагандистської перспективи, а дійсно із задачею пошуку рішення, як припинити розв'язану росією війну».

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: