fbpx
Сьогодні
16:04 21 Лют 2022

"Зупиніть фабрику фейків": Кулеба звернувся до Росії

English version here

Фото: ukrinform

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на фейкові російські заяви про нібито агресію з боку українських військових. Він закликав Росію зупинити свою фабрику фейків.

Про це повідомляє у Twitter глава МЗС.

"Категорично спростовую дезінформацію РФ. Україна: не нападала на Донецьк, Луганськ, не надсилала диверсантів чи БТРи через кордон, не обстрілювала територію РФ чи КПП на кордоні, не вчиняла диверсій, не планує подібних дій. Вимагаю від РФ негайно зупинити фабрику фейків", – заявив Кулеба.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що спровокувати Україну на активні дії не вийде, пише «Інтерфакс-Україна».

Україна не має жодного стосунку до обстрілів, про які заявляє Росія. За його словами, українська влада повністю розуміє, що відбувається з безпекою, і готова до викликів.

"Наші військові можуть вести вогонь у відповідь тільки у випадку, якщо є загроза життю наших військових. Ми не ведемо обстріли, ми до цих обстрілів не маємо ніякого стосунку. Ми попереджали, що вони можуть фантазувати скільки завгодно, вони можуть робити все що завгодно, і ми до цього готові", – заявив Данілов на брифінгу в рамках форуму "Безпечні та заможні громади майбутнього".

За його словами, українська влада цілком розуміє, що відбувається з безпекою, і готова до викликів.

Секретар РНБО наголосив, що провокувати Україну на активні дії не вийде.

Російські пропагандистські державні телеканали та Telegram-канали опублікували повідомлення ФСБ, де Україна звинувачується в обстрілі прикордонного пункту в Ростовській області за 150 метрів від кордону. Попри повідомлення пропагандистів, що "обстріл повністю зруйнував" пункт, на відео видно прапор Росії, який "дивним чином" вцілів.

Росія шляхом «п'ятої колони» та інформаційних спецоперацій починає формувати привід для вторгнення в Україну. У хід йдуть провокації на кордоні та окупованих територіях, у Раді безпеки ООН та на центральних російських телеканалах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: