fbpx
Сьогодні
12:58 20 Лют 2022

Абхазія створила штаб військової і гуманітарної допомоги бойовикам "ЛДНР"

Так званий "президент" проросійської самопроголошеної "республіки Абхазія" Аслан Бжанія висловив готовність надати окупаційній владі "ЛДНР" "військову та гуманітарну допомогу"

Про це йдеться у заяві Бжанії, пише  Ехо Кавказу.

Як зазначається, у самопроголошеній Республіці Абхазія створели Єдиний штаб допомоги Донбасу.

Його мета – мобілізація ресурсів для допомоги жителям самопроголошених Донецької та Луганської народних республік.

До складу штабу ввійшли представники семи громадських організацій.

Вони виступили зі зверненням до організацій російських співвітчизників щодо збору необхідної допомоги Донбасу, повідомляє агентство "Апснипрес".

"У цій ситуації кожен з керівників 47 організацій російських співвітчизників Абхазії повинен відчувати відповідальність за дії або бездіяльність, від яких може залежати життя наших співвітчизників на Донбасі",  йдеться у зверненні.

Так званий "президент" Бжанія у заяві зазначив, що "у разі потреби Республіка Абхазія готова надати військову та гуманітарну допомогу Донбасу".

За словами Бжанії, в Абхазії з жалем констатують, що офіційний Київ нібито яскраво демонструє відмову від врегулювання конфлікту в рамках переговорного процесу.

"Заохочувана західними кураторами Україна цілеспрямовано рухається до створення провокації, яка може стати загрозою безпеці у всьому регіоні", йдеться в заяві.

Довідка.

Більшість країн світу визнає Абхазію автономною республікою у складі Грузії.

Росія після війни з Грузією 2008 року визнала Абхазію та Південну Осетію незалежними республіками, там розташовані російські військові бази.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: