fbpx
Сьогодні
11:31 20 Лют 2022

У МВС заявили, що в Києві мали провести мітинг для "картинки" російським пропагандистам

Фото: Нацполіція

20 лютого у центрі Києва планувався мітинг на 2500 осіб, щоб створити вигідну "картинку" для російських ЗМІ на тлі загрози вторгнення Росії в Україну

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у Facebook, відео Національної поліції.

"Сьогодні о 12. 00, в день річниці загибелі Героїв Небесної сотні, на замовлення з "півночі" за гроші планувалось зібрати багатолюдний мітинг під Офісом президента задля картинки для російських пропагандистських телеканалів", написав Геращенко.

Як зазначив він, вчора вранці співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції провели 5 обшуків. А також припинили діяльність мережі організаторів проплачених мітингів.

Як повідомляє Геращенко у дописі, у цю неділю за гроші планувалось вивести на Банкову в центрі Києві від 1500 до 2500 осіб.

Вони мали демонструвати невдоволення населення з гаслами: "Ні війні з Росією", "Україно, не вбивай своїх громадян", "Не допустимо повторення 22 червня 1941 року", "Досить знущатися над народом України".

Після "профілактичних бесід" організатори пообіцяли не виводити людей на вулиці.

"Нажаль, в Україні досі не має кримінальної відповідальності за організацію та фінансування проплачених мітингів, чим активно користуються в своїх інтересах, як нечесні українські політики так і країна-агресор", наголосив Геращенко.

Як повідомляла Рубрика, 19 лютого російські пропагандисти розганяли фейк про розрив снаряда, який нібито вибухнув неподалік кордону з Україною в Ростовській області РФ.

Нібито "жертвами нової атаки київських силовиків" ледве не стали мешканці Станиці Митякінської.

Також, російські ЗМІ 19 лютого опублікували "схему української наступальної операції" на ОРДЛО, нібито підготовлену Києвом.

На підтвердження цих даних у російських медіа з'явилося відео з так званим "агентом України", який на камеру анонсує можливі вибухи у людних місцях на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: