fbpx
Сьогодні
14:13 18 Лют 2022

УЗ запустила модернізовану інклюзивну електричку з Харкова на Донеччину

"Укрзалізниця" презентувала створення кластера приміських сполучень на сході України із центром у Харкові, у перший рейс відправився інклюзивний електропоїзд за маршрутом Харків – Бахмут – Харків.

Про це повідомляє прес-служба УЗ.

"На шляху прямування він проходитиме 19 станцій, серед яких Ізюм, Святогірськ, Лиман, Сіверськ та інші", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поїзд курсуватиме щоденно, крім вівторка, та відправлятиметься з Харкова о 09:22, прибуватиме до Бахмута о 13:57.

З Бахмута поїзд відправлятиметься о 14:45, прибуватиме до Харкова о 19:25.

У рамках кластера також курсують електропоїзди за маршрутами Костянтинівка – Харків, Харків – Краматорськ та Харків – Слов'янськ.

"Нещодавно ми запустили "Слобожанський експрес", який курсує з Харкова до Попасної та з Харкова до Ворожби та забезпечує зручне сполучення мешканцям трьох областей.

Створення кластера приміських сполучень на сході України, зокрема запуск оновленого електропоїзда за маршрутом Харків – Бахмут, – це черговий важливий крок до покращення залізничного сполучення в цьому регіоні", – заявив голова правління УЗ Олександр Камишін.

У компанії додали, що на маршруті Харків – Бахмут – Харків курсуватиме електропоїзд, який щойно пройшов модернізацію на Київському електровагоноремонтному заводі.

У його складі 10 вагонів, у яких встановлено крісла з покращеними ергономічними властивостями, змонтовано сучасне освітлення, системи звукового та візуального оповіщення пасажирів.

Також поїзд пристосований для перевезення маломобільних верств населення та має місця для розміщення велосипедів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: