fbpx
Сьогодні
18:47 15 Лют 2022

Президент України провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Італії

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Італійської Республіки Маріо Драґі

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Як зазначається, "Глава держави подякував очільнику уряду Італії за особисті дипломатичні зусилля задля мирного врегулювання безпекової кризи навколо України.

Сторони обговорили поточну ситуацію в регіоні, а також активізацію роботи всіх наявних переговорних форматів, зокрема Нормандського.

Володимир Зеленський наголосив на важливості подальшої координації міжнародних зусиль з метою деескалації.

"Україна виступає за політико-дипломатичне врегулювання конфлікту. Покладаємося на підтримку Італією підходів України щодо мирного врегулювання в межах ЄС, НАТО та ОБСЄ", наголосив Президент.

Також велику увагу було приділено подальшій практичній взаємодії, зокрема підвищенню оборонної та фінансової стійкості України на тлі поточних викликів.

"Для нас важлива допомога Італії у зміцненні оборонних спроможностей нашої держави", зазначив Володимир Зеленський.

Співрозмовники також обговорили актуальні питання двосторонньої співпраці.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні відбулася телефонна розмова між Прем'єр-міністром Японії Кішідою Фуміо та Президентом України Володимиром Зеленським.

Кішіда підтвердив те, що для Японії Україна є важливим партнером, який розділяє такі фундаментальні цінності, як свобода та демократія.

"Японія, яка з великим занепокоєнням спостерігає за збільшенням кількості російських військ на кордоні з Україною, продовжує послідовно підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України і не визнає односторонніх спроб силою змінити статус-кво", заявив прем'єр-міністр.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: