fbpx
Сьогодні
13:58 15 Лют 2022

Погода на зимових курортах: без денних морозів, але зі снігом

Середня температура повітря в Карпатах цього тижня становитиме близько 0 °С. Сонце дедалі частіше виглядатиме з-за хмар. І хоча гірськолижний сезон поступово наближається до свого завершення, туристи точно мають ще кілька тижнів з чудовими умовами для активного відпочинку.

  • Погода в Буковелі

На початку тижня у Буковелі можливі дощі та мокрий сніг, з 18 лютого щодня падатиме дрібний сніг. Висота снігового покрову зараз тут досягає 70–75 см. Небо переважно буде затягнуте хмарами, але 18–20 лютого ненадовго проясниться. Вдень середня температура повітря становитиме близько 0 °С. Уночі, за даними Sinoptik.ua, на курорті очікуються слабкі та помірні морози — -2–7 °С. У цілому, погода в Карпатах сприяє комфортному відпочинку. Швидкість вітру не перевищує 6–7 м/с, а сильні снігопади почнуться приблизно з 21–22 лютого.

  • Погода в Славському

Удень термометри у Славському показуватимуть +1–3 °С, уночі — -1–3 °С. Найхолоднішою цього тижня стане недільна ніч 21 лютого: очікується помірний мороз до -6–7 °С. З 18 лютого тут прогнозуються снігопади. До цього часу можливі опади у вигляді дощу та дощу зі снігом. Вітер слабкий чи помірний, не більше 6,5 м/с. Висота снігового покрову на курорті не перевищує 25 см.

  • Погода на Драгобраті

Середня денна температура на високогірному курорті України також становитиме близько 0 °С. Уночі на Драгобраті можливі слабкі та помірні морози (-2–8 °С). На початку тижня йтимуть дощі та мокрий сніг, з 17 лютого щодня падатиме сніг із різною інтенсивністю. Небо майже завжди буде затягнуте хмарами, невеликі прояснення можливі на вихідних 19–20 лютого. Висота снігового покрову тут уже перевалила за позначку 225 см.

  • Небезпека лавин знизилася

Найближчими днями у горах Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської областей очікуються сприятливі сніголавинні умови — сніг добре закріплений. Лавини все ще можуть сходити, але тільки на дуже крутих схилах — уникайте небезпечних ділянок, і допомога рятувальників не знадобиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: