fbpx
Сьогодні
11:19 11 Лют 2022

Єрмак анонсував нову зустріч радників Нормандського формату

English version here

Глава Офісу президента Андрій Єрмак анонсував нову зустріч радників глав Нормандського формату.

Про це він сказав на брифінгу у Берліні.

За його словами, наступна зустріч відбудеться невдовзі. Точної дати її проведення Єрмак не назвав.

Говорячи про підсумки зустрічі 10 лютого, він наголосив, що всі учасники висловили повну відданість всеосяжному режиму припинення вогню на Донбасі.

Єрмак також заявив, що українська сторона сподівається розблокувати гуманітарні питання на наступному засіданні тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

«Ми сподіваємося, що на наступному засіданні ТКГ будуть розблоковані гуманітарні питання – про звільнення осіб, які утримуються, про відкриття КПВВ, які вже більше року готові з української сторони», – пояснив голова ОПУ.

10 лютого у Берліні відбулася зустріч радників глав нормандського формату. За її підсумками не вдалося погодити жодного документа.

Попередня зустріч радників глав нормандського формату пройшла в Парижі 26 січня, за її підсумками сторони вперше з грудня 2019 року узгодили комюніке. Радники лідерів «четвірки» підтримали режим припинення вогню на Донбасі, який має діяти без жодних умов.

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, зараз у ТКГ продовжуються дискусії, але процес не просувається вперед.

У лютому 2021-го тодішній міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков говорив, що Мінський переговорний процес щодо врегулювання ситуації на Донбасі практично заблокований з липня 2020 року.

Росія звинувачує Україну в порушенні Мінських домовленостей та під цим приводом перешкоджає роботі нормандського формату. За словами представника РФ на переговорах радників лідерів нормандської четвірки Дмитра Козака, між сторонами існують "нерозв'язні протиріччя щодо інтерпретації Мінських угод".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: