fbpx
Сьогодні
01:21 11 Лют 2022

Підсумки 9-годинних переговорів у нормандському форматі: Єрмак заявив, що не змогли дійти до спільного документу і будуть продовжувати переговори

10 січня у Берліні відбулася зустріч політичних радників глав країн-учасниць нормандського формату. Переговори тривали понад дев'ять годин.

"Ми готові говорити і 24 години, щоб досягти результату", – сказав Єрмак.

За словами голови української делегації Андрія Єрмака, на сьогоднішній зустрічі в Берліні радники глав держав-учасниць нормандського формату всі сторони підтвердили, що налаштовані продовжувати переговори в нормандському форматі та розблокувати роботу Тристоронньої контактної групи.

"Сьогодні не змогли дійти до якогось загального документа", – сказав Єрмак і додав, що всі налаштовані продовжувати працювати.

Єрмак зазначив, що дуже важливо, що всі сторони висловили прихильність до режиму припинення вогню.

Голова ОП висловив сподівання, що на наступному засіданні ТКГ будуть розблоковани гуманітарні питання обміну полоненими та відкриття пунктів в'їзду-виїзду.

В Офісі президента повідомили, що під час переговорів Єрмак наголосив, що Україна послідовно виступає за політико-дипломатичне врегулювання конфлікту. Тому українська сторона й надалі вживатиме заходів для активізації роботи всіх переговорних форматів з метою просування мирного процесу.

Глава російської делегації Дмитро Козак на своєму брифінгу звинуватив українців у відмові від прямих переговорів із підконтрольними Кремлю бойовиками у Донецьку та Луганську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: