fbpx
Сьогодні
18:28 09 Лют 2022

Іспанія не буде надавати зброю Україні та виступила за діалог з Росією

Фото: REUTERS

Ситуація з накопиченням російських військ біля кордону України має вирішуватися за допомогою перемовин, вважає очільник МЗС Іспанії Хосе Альбарес Буено

Як передає кореспондент УНІАН, про це Хосе Альбарес Буено сказав у Києві на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Очільнику МЗС Іспанії поставили запитання, чи буде Іспанія постачати зброю Україні на прикладі інших країн, щоб засвідчити свою підтримку.

Міністр закордонних справ заявив, що його країна не постачатиме зброю в Україну, бо нині треба зосереджуватися на діалозі з Російською Федерацією.

"Звичайно, треба розуміти, що політика як Іспанії, так і Європейського Союзу в цілому (це було підтверджено на останній Раді міністрів закордонних справ країн-членів ЄС) ґрунтується на тому, що ця криза має вирішуватися через діалог. А також за допомогою тих зусиль, які вже докладаються", відповів Хосе Альбарес Буено.

При цьому він додав, що, у разі необхідності запровадження санкцій, то буде здійснена відповідна робота.

"Але зараз – це час дипломатичних зусиль, час переговорів, і треба працювати над цим, а не над якимись гіпотетичними сценаріями, які, можливо, поки що зовсім не відповідають реальності", вважає міністр.

Нагадаємо, на початку лютого Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Хосе Мануелем Альбаресом Буено в контексті консолідації міжнародного тиску на РФ задля стримування її від подальшої агресії.

Як повідомляла раніше Рубрика, Німеччина готова підтримати Київ певними військовими товарами, але не летальною зброєю.

Міністр оборони України Олексій Резніков сказав, що вздовж всього кордону України з боку Росії, Білорусі та тимчасово окупованих територій знаходяться 140 тисяч військових.

У РНБО стверджували, що військ, стягнутих Росією до українського кордону, недостатньо для вторгнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: