fbpx
Сьогодні
10:56 07 Лют 2022

Шольц заявив про "єдину та рішучу відповідь" Росії, якщо та вторгнеться в Україну

Фото: Getty Images

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про "єдину та рішучу відповідь" Росії, якщо та вторгнеться в Україну.

Про це він заявив в інтерв'ю The Washington Post.

"Ми співпрацюємо з нашими союзниками в НАТО та ЄС, а також зі США щодо питання, як реагувати на цю загрозу Україні, яка йде від Росії. Наша пряма відповідь полягає в тому, що це вторгнення матиме дуже високу ціну", – заявив Шольц.

Відповідаючи на питання про критику Німеччини як «слабкого союзника НАТО та України», він наголосив, що "ФРН надає найсильнішу економічну підтримку Україні (…) Це приблизно $2 мільярди за останні сім років".

Коментуючи обіцянку передати Україні партію шоломів, Шольц відзначив, що «це Україна попросила саме шоломи, і ми відреагували на це». Відповідаючи на питання про те, чи зупинять в разі нападу Північний потік-2, канцлер заявив, що не хоче вдаватися в деталі, але «наша відповідь буде єдиною та рішучою».

Канцлер зазначив, що 15 лютого на зустрічі з Путіним спробує донести, що Росія заплатить «високу ціну», якщо спробує напасти на Україну. Він додав, що 14 лютого зустрінеться із Володимиром Зеленським, аби обговорити повноцінне відновлення Мінського формату.

Як повідомлялося, канцлер ФРН Олаф Шольц прибув у неділю до Вашингтона з першим візитом у якості глави уряду, він проведе переговори з президентом США Джо Байденом.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: