fbpx
Сьогодні
08:45 06 Лют 2022

Столтенберг обговорив із фон дер Ляєн можливі санкції проти РФ

Фото АР

Генсек НАТО Єнс Столтенберг обговорив нарощування військової могутності РФ навколо України з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та президентом Франції Еммануелем Макроном

Про це повідомив Столтенберг у Twitter.

За словами Генсека НАТО, обговорив із фон дер Ляєн продовження нарощування Росією військової могутності та дестабілізуючі дії РФ в Україні та навколо неї.

"Важливо підтримувати тісну координацію між НАТО та ЄС щодо наступних кроків, включаючи можливі санкції", наголосив він.

До цього Столтенберг повідомив про свою розмову з Макроном про ситуацію навколо України.

"Я високо оцінюю його особисту відданість двовекторному підходу НАТО: стримування/оборона та діалог. Єдність НАТО має ключове значення у цей критичний момент", написав генсек Альянсу.

 

Як раніше повідомляла Рубрика, Генсек НАТО Єнс Столтенберг різко зреагував на підписання Росією та Китаєм  спільної заяви із осудом дій НАТО та США.

Він заявив, що питання про розширення чи не розширення Альянсу стосується виключно права суверенних держав обирати власний шлях, яким рухатися.

"Це не про розширення НАТО, це про право кожної суверенної нації обирати власний шлях, чи хоче вона належати до НАТО, чи ні. НАТО поважає ці вільні суверенні рішення і НАТО ніколи не примушував жодну країну до нашого Альянсу, але багато країн через демократичний процес вирішили, що вони хочуть бути частиною НАТО", заявив Столтенберг.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: