fbpx
Сьогодні
16:15 05 Лют 2022

Глава Європейської ради Мішель провів телефонні перемовини з президентом України Зеленським: про що говорили

Фото: ОПУ

Глава Європейської ради Шарль Мішель обговорив телефоном ситуацію у регіоні із президентом України Володимиром Зеленським

Про це Мішель повідомив у своєму Twitter в суботу, пише "Європейська правда".

"Сьогодні вранці знову зв'язався з президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити останні події у ситуації в регіоні. Я підтвердив жорстку солідарність ЄС з Україною", йдеться у дописі Мишеля в Twitter.

 

У відповідь, Зеленський зазначив, що у розмові йшлося про поточну ситуацію навколо України та її деескалацію в межах усіх наявних форматів.

 

Як повідомляла Рубрика, напередодні президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС підготував пакет "жорстких і комплексних" санкцій проти Росії на випадок, якщо Москва вдасться до нової агресії проти України.

Пакет включає також заходи проти російського газопроводу "Північний потік-2". Президентка Єврокомісії зазначила, що запуск його в експлуатацію залежатиме "від поведінки Росії".

Нагадаємо, на зустрічі 24 січня Рада ЄС підтвердила, що будь-яка подальша військова агресія РФ проти України матиме для Москви масштабні наслідки і високу ціну.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: