fbpx
Сьогодні
Фото 22:50 03 Лют 2022

Україна ввійшла в десятку нещасливих країн світу: дослідження

Фото: Gallup

Українці песімістично ставляться до змін на краще у 2022 році і чекають на економічні труднощі

Про це пише Рубрика, посилаючись на дослідження Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

Міжнародна асоціація Геллап (Gallup) у період з жовтня по грудень 2021 року провела міжнародне опитування. Вибіркова сукупність складає 41 560 респондентів із 44 країн світу.

В Україні дослідження проведено Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з КМІС. Опитування проведено у грудні 2021 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера).

Відносна більшість (38%) респондентів світу проводжала 2021 рік з надією на краще майбутнє у новому 2022 році.

Найоптимістичнішими щодо майбутнього виявилися жителі Індонезії, Албанії, Азербайджану, Нігерії та В'єтнаму.

Найбільше ж тих, хто вважає, що наступний рік буде гіршим, серед громадян таких країн, як Туреччина, Болгарія, Афганістан, Польща та Чехія.

Населення України у своїй більшості теж розділяє песимізм щодо майбутнього: 38% вважає, що 2022 рік буде гіршим за 2021-й, чверть громадян оптимістично налаштована і ще 25% думають, що все залишиться без змін.

дослідження КМІС

Фото: Фонд "Демократичні ініціативи"

Економічні очікування більшості населення світу вельми песимістичні.

41% вважає, що наступний рік стане роком економічних труднощів. 26% схиляється до того, що все ж економічна ситуація покращиться. Ще стільки ж думають, що економічна ситуація не зміниться.

Серед українців частка тих, хто схиляється до того, що від 2022 року варто очікувати лише економічних труднощів, теж становить абсолютну більшість (53%). Лише 10% вірять у економічне процвітання. 31% вважає, що все залишиться як є.

дослідження кміс економіка

Фото: Фонд "Демократичні ініціативи"

Що ж до України, то попри те, що абсолютна більшість населення (51%) задоволена власним життям, у Індексі щастя Україна (+20%) посідає 38 місце з 44-х. Таким чином українці входять до топ-10 найнещасливіших націй світу.

За даними Gallup, у 2021-му найщасливішими себе відчували жителі Колумбії, Казахстану, Албанії, Еквадору та Малайзії.

Загалом щасливими себе вважають 57% населення світу. Лише 13% не задоволені своїм становищем, і ще 28% почуваються нейтрально.

Як і в попередні роки, населення Латинської Америки, Африки та Східної Азії почувається найщасливіше. Тимчасом як жителі Європи та Близького Сходу своїм життям здебільшого не задоволені.

Найбільш нещасливі країни – це Гана, Афганістан, Гонконг, Ірак і Росія.

дослідження КМІС

Фото: Фонд "Демократичні ініціативи"

Нагадаємо, що у 2020-му Україна ввійшла до п'ятірки найбільш нещасливих країн світу. Тимчасом як середній індекс щастя у світі становив 40%, в Україні цей показник був на рівні 14%.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: