fbpx
Сьогодні
09:45 30 Січ 2022

Олімпіада 2022: ще одни український тренер має позитивний тест на коронавірус

У Пекіні вже другий тренер в українській збірній захворів на COVID

Про це повідомляє biathlon.com.ua.

Коронавірус також виявили в одного з помічників головного тренера чоловічої збірної України з біатлону Санітри – Ігоря Ященка.

Як повідомляє biathlon.com.ua, "ще один наставник збірної України сьогодні потрапив в умови самоізоляції під час підготовки до Олімпійських Ігор у  Пекіні. Помічник Уроша Велепеця у жіночій збірній  Ігор Ященко здав позитивний тест і найближчим часом не зможе керувати підготовкою команди".

"Відповідно до антиковідних правил всі акредитовані на Олімпіаді особи проходять щоденні тести на наявність коронавірусу. Всі спортсмени збірної України на даний момент здавали негативні тести і продовжують тренування без обмежень", йдеться у повідомленні.

Спортсмени й члени команди щодня проходять тести. В українських біатлоністів поки що не було виявлено коронавірусу, проте серед тренерського штабу це вже другий випадок.

Як раніше повідомляла Рубрика, тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрій Санітра отримав позитивний тест на COVID-19 після прибуття на Олімпіаду та наразі перебуває на самоізоляції.

Наразі, зі спортсменами продовжуватиме роботу Олексій Кравченко. Крім того, в Пекіні працює головний тренер жіночої команди Урош Велепець, а також Олександр Кравченко.

Згідно з "правилами Олімпіади-2022", якщо в тренера не буде симптомів коронавірусу, він відбуватиме самоізоляцію в готельному номері до двох поспіль негативних ПЛР-тестів різницею не менше 24 годин.

Нагадаємо, що за минулу добу виявили 19 випадків коронавірусу серед спортивних делегацій, що прибули до Пекіна.

У збірної Норвегії з лижного спорту виникли проблеми з вильотом на Олімпіаду через випадки коронавірусу в команді. Зокрема, ковід виявили в Гайді Венг і Анне-К'єрсті Кальво.

Перші гонки вже точно пропустить Зімен Геґстад Крюґер.

Через позитивний тест під питанням участь в Іграх чеського біатлоніста Адама Вацлавика.

Також позитивний тест був у словеньского сноубордиста Жана Кошира, якого обрали одним із прапороносців на відкритті Ігор-2022.

Наразі загальна кількість випадків коронавірусу на Олімпіаді-2022 перевалила вже за 100 ще до офіційного початку Ігор.

Перші гонки з біатлону відбудуться 5 лютого: відкриє змагання з цього виду спорту змішана естафета.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: