fbpx
Сьогодні
20:30 27 Січ 2022

Кулеба і прем'єрка Данії обговорили суднобудівництво в Україні

English version here

Фото: mfa.gov.ua

Глава МЗС Дмитро Кулеба на зустрічі з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен в Копенгагені обговорив можливості будівництва суден багатоцільового призначення для українських прикордонників та рятувальних служб

Як повідомляє Рубрика, про це проінформувала пресслужба МЗС.

"Співрозмовники приділили окрему увагу можливостям будівництва данськими компаніями в Україні суден багатоцільового призначення, зокрема для потреб українських прикордонників та рятувальних служб", йдеться у повідомленні.

Як зазначається, українська та данська сторони домовилися розпочати міжурядові переговори про підготовку проєкту двосторонньої угоди щодо будівництва суден на базі української інфраструктури.

Також Дмитро Кулеба високо оцінив рішення данського уряду про надання 22 мільйонів євро на посилення сектору безпеки України в рамках Програми миру та стабілізації на 2022-2025 роки.

"Сторони домовилися про подальшу участь Данії в підтримці процесу реформ в Україні, зокрема в рамках технічної допомоги на наступному етапі Програми європейського сусідства Данії (DANEP) на 2022-2026 роки. Очікується, що Данія виділить в рамках програми 73 млн. євро на втілення проєктів в Україні", підкреслюється у повідомленні.

Довідка.

18 грудня Міністерство інфраструктури України та Міністерство оборони Королівства Данії підписали Меморандум з питань співпраці щодо розвитку та посилення морського потенціалу України.

Підписання відбулося під час офіційного візиту в Україну міністерки оборони Данії Тріне Брамсен.

Зокрема, у рамках Меморандуму планується проєкт будівництва багатоцільових суден. Виробництво буде повністю локалізовано на території України, а понад 50% від обсягу замовлень буде виконано українськими підприємствами.

"Україна має великий потенціал для розвитку суднобудівництва – це й доступ до найбільших судноплавних річок Східної Європи, і сформована портова інфраструктура, та найголовніше – наявні суднобудівні потужності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: