fbpx
Сьогодні
16:53 24 Січ 2022

ДБР заявило, що Порошенко так і не здав закордонний паспорт

Фото Reuters

П'ятий президент України Петро Порошенко, якому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, досі не здав закордонний паспорт.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У відомстві нагадали, що 19 січня 2022 року Печерський районний суд Києва обрав Порошенко запобіжний захід і зобов'язав здати свій закордонний паспорт та інші документи, що дають право на виїзд з України.

«Однак до цього часу це зобов'язання підозрюваний не виконав», — йдеться в повідомленні.

17 січня Порошенко повернувся до України з поїздки, яку в його партії анонсували як закордонне дипломатичне турне. Цього ж дня у Печерському райсуді Києва почали обирати йому запобіжний захід за так званою вугільною справою за статтями про державну зраду (ст. 111 КК) та про створення терористичної групи або організації та сприяння їм (ст. 258−3 ККУ).

Суд обрав Порошенко запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Він має здати паспорти для виїзду за кордон, не залишати Київ та область без дозволу слідчого, прокурора чи суду та прибувати до органу досудового розслідування на вимогу.

Адвокат Порошенка Ілля Новіков заявив, що захист оскаржить рішення суду. За словами політика, покладені зобов'язання обмежують його політичну діяльність.

Сторона звинувачення також має намір оскаржити рішення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: