fbpx
Сьогодні
Відео 10:45 23 Січ 2022

Пішов з життя директор фестивалю "Червона рута" Мельник

Пішов з життя відомий український музикознавець, співзасновник та беззмінний директор фестивалю "Червона Рута" Тарас Мельник

Про це повідомила племінниця Тараса Мельника Наталія Антонова у Facebook та його дочка у Facebook, пише Рубрика.

Родина митця не повідомляє про причини смерті, проте кілька днів тому донька директора "Червоної Рути" Соломія Мельник писала у соцмережі, що він переніс операцію і знаходився у лікарні у ковідному віддіденні.

Довідка.

Тарас Мельник народився 17 січня 1954 року.

У 1977 році, на п'ятому курсі перед випускними іспитами Мельника виключили з консерваторії за буржуазний націоналізм та відправили на "виправні роботи" на завод, де він пропрацював два роки слюсарем.

У 1980 – 1982 роках — працював викладачем кафедри музичного виховання у Ніжинському державному педагогічному інституті ім. М.В. Гоголя. Пізніше викладав історію української музики в Національній Музичній Академії України ім. Чайковського.

В 1989 році, разом з Кирилом Стеценком та іншими товаришами зумів організувати та провести у м. Чернівцях перший фестиваль україномовної музики "Червона Рута".

Кавалер ордену "За заслуги2 III ступеня. Нагороджений за вагомий особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва, високий професіоналізм та з нагоди 20-ї річниці проведення першого Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики "Червона рута".

Рубрика:
Події Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: