fbpx
Сьогодні
22:55 21 Січ 2022

"Готуємося до найгіршого сценарію": Чехія про ймовірність вторгнення Росії в Україну

Фото: ČTK

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що Чехія готується до найгіршого сценарію щодо вторгнення Росії в Україну. За його словами, уряд країни підтримає санкції у разі агресії проти України.

Про це повідомляє irozhlas.

При цьому глава МЗС Чехії підкреслив, що позиція уряду в російсько-українському конфлікті однозначна.

"Я хотів би сказати, що Чехія готова і відповідально готується до найгіршого сценарію, який може статися. Це може стати російським вторгненням в Україну", – сказав він.

Ліпавський назвав військове вторгнення Росії в Україну найгіршим сценарієм. Він вважає, що це сценарій, якого ніхто не хоче і який дипломати намагаються запобігти.

Однак, на думку Ліпавського, Чехія повинна бути готова до такого результату.

"Ми готові підтримати санкції ЄС проти Росії у разі їх введення", – сказав Ліпавський.

При цьому він підкреслив, що питання вторгнення РФ в Україну буде розглядатися на щоденній основі міжвідомчою групою, створеною сьогодні в Міністерстві закордонних справ.

Нагадаємо, що ввечері 18 січня до України прилетіла ще одна партія військової допомоги від Великої Британії для української армії. На цей раз було доставлено легкі протитанкові засоби.

Партія, що прибула, включає комплекси шведських переносних протитанкових керованих ракет NLAW, яка вважається одними з найкращих у світі, в класі легкої переносної протитанкової зброї.

Також Держдепартамент США дозволив трьом союзникам по НАТО на відправку в Україну протиброньових ракет та іншої зброї американського виробництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: