fbpx
Сьогодні
10:45 19 Січ 2022

Меркель пропонують зайняти посаду в ООН

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш запропонував Ангелі Меркель зайняти консультативну посаду в одній із структур ООН

Про це повідомляє DW.

За даними агентства DPA , йдеться про позицію голови консультативної ради з глобальних суспільних благ, яка могла б служити на благо всього людства.

Серед компетенцій цього органу повинні бути питання міжнародного регулювання, зокрема у сфері торгівлі або безпеки польотів.

Консультативний орган з глобальних суспільних благ є одним з флагманських проектів Гутерріша.

У червні 2021 року Гутерріш був затверджений генеральним секретарем ООН на другий п'ятирічний термін – з 1 січня 2022 року по 31 грудня 2026 року.

Ангела Меркель поки не відповіла на лист генсека ООН.

Як повідомляється, Гутерріш виклав свою пропозицію в листі.

Співрозмовники DPA в ООН вважають малоймовірною згоду Меркель зайняти запропоновану посаду. Офіційно організація не коментує факт пропозиції. Представники екс-канцлера і сама вона поки не говорили з цього приводу.

У жовтні 2018 року Меркель заявила, що не братиме участі у виборах до Бундестагу в 2021 році як кандидат на пост канцлера Німеччини.

В ексклюзивному інтерв'ю DW перед тим, як залишити посаду глави німецького кабінету міністрів, Меркель заявила, що більше не збирається займатися політикою.

"Я не буду вирішувати політичні конфлікти – я роблю це протягом багатьох років: 16 років на посаді федерального канцлера", – сказала вона.

"Зараз я ще не знаю, що буду робити", – додала Меркель.

Нагадаємо, що 2 грудня відбулось прощання Ангели Меркель з посадою канцлера Німеччини.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: