fbpx
Сьогодні
17:06 17 Січ 2022

У Києві платіжка за тепло зросла майже на 20%: причина

Через зниження температури у грудні 2021 року споживання тепла будинками в Києві збільшилося. Середньозважена вартість опалення склала 26,8 грн/кв. м, тоді як у листопаді – 22,6 грн/кв. м (зростання на 18,6%).

Про це повідомляє пресслужба "Київтеплоенерго".

Як зазначили в пресслужбі, при незмінному тарифі основним фактором зростання стало зниження температури зовнішнього повітря.

За даними Укргідрометцентру, в Києві середньомісячна температура у грудні 2021 року склала -1,6 градусів. Це на 6,4 градусів нижче у порівнянні з листопадом (+4,8 градусів).

"Обсяги споживання теплової енергії будинками залежать насамперед від температури зовнішнього повітря, відповідно до якої регулюється температура теплоносія, а також від енергоефективності будинку. У будинках, де проведені заходи з енергоефективності за міськими програмами співфінансування, мешканці сплатили за опалення у грудні в середньому на 20% менше, ніж в інших будинках – близько 21 грн/кв. м", – йдеться в повідомленні.

У Києві в опалювальному сезоні 2021/2022 тарифи на тепло для населення залишаться на рівні минулого року. Вартість 1 Гкал тепла – 1654,41 грн з ПДВ.

Щоб зберегти тарифи в Києві, знадобилося 2 млрд гривень коштів платників податків. Київська міська рада прийняла рішення про збільшення розміру статутного капіталу КП "Київтеплоенерго" на цю суму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: