fbpx
Сьогодні
09:45 16 Січ 2022

Рахункова палата виявила низку порушень у 544 операціях по купівлі-продажу авто: скільки ж недоотримав держбюджет

Фахівці Рахункової палати перевірили 544 реєстраційних операцій по купівлі-продажу авто за період 2019-І півріччя 2021 року ( 0,04% від загальної кількості) І виявили порушень майже на 5 мільйонів

Про це відомство повідомило у телеграмі, пишет Рубрика.

Продавці авто або покупці, щоб платити якомога менший збір на обов'язкове державне пенсійне страхування вдаються до хитрощів і махінацій.

Фахівці Рахункової палати перевірили 544 реєстраційних операцій за період 2019-І півріччя 2021 рр. (Це лише 0,04% від загальної кількості!)

І виявили порушень майже на 5 млн гривень.

Щоб мати уяву як це відбувається фахівці наводять приклади.

Компанія, яка торгує транспортними засобами, згідно з митною декларацією, ввезла легковий автомобіль MERCEDES-BENZ EQC 400  2020 року випуску вартістю понад 2 млн гривень. А в договорі купівлі-продажу зазначили, що коштує він 50 тис. гривень.

"Через законодавчу неврегульованість продавці штучно зменшують вартість легкових автівок у договорах купівлі-продажу. Подекуди різниця між даними у вантажно-митній декларації та договорі сягала понад 97%! До таких хитрощів вдаються, аби менше сплачувати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, який становить 3-5% від вартості авто", йдеться у повідомленні.

Ще один приклад такої маніпуляції.

ТОВ «Брокмі Сервіс» ввезло легковик TESLA MODEL 3 AWD 2019 року випуску, вартістю 1,4 млн гривень. Але фізичній особі продали його за 118 тис. грн або на 92% менше його митної вартості. Тобто, покупець сплатив 3,6 тис. грн збору замість майже 71 тис. гривень.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: