fbpx
Сьогодні
16:05 16 Січ 2022

"Йой": в Україні створили мовний застосунок для дітей національних меншин

English version here

Для вивчення української мови учнями початкової школи з національних меншин за підтримки фінського проєкту «Навчаємось разом» розробили мобільний додаток «Йой».

Про це йдеться у повідомленні на сайті реформи «Нова українська школа».

Завантажити застосунок можна для смартфонів з іOS та Android.

Додаток має допомогти вчителям у викладанні та учням у вивчення української в закладах освіти з мовами навчання національних меншин. Його можна використовувати як додатковий навчальний інструмент під час уроків.

Застосунок доступний українською, румунською та угорською мовами. Головна ідея додатку – навчати дітей в ігровому форматі через реальні життєві ситуації. Так діти будуть готові до використання української мови в побуті та навчанні.

Для цього в застосунку є два персонажі-помічники – Лулу та Лоло. Віртуальні помічники зачитують завдання, яке має на екрані смартфону виконати дитина, а варіанти відповіді дублються зображеннями.‍

Додаток можна безкоштовно завантажити. Для користування потрібно ввести дані про регіон і клас дитини для подальшого формування статистики. У додатку є два рівні, які треба проходити послідовно, тема за темою.

Прикметно, що назва застосунку «ЙОЙ» – це вигук в українській мові властивий регіонам, на які спрямована програма, – Закарпаттю й Буковині. Під час створення застосунку розробники проводили опитування в громадах Закарпатської й Чернівецької областей та врахували поради від дітей і батьків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: