fbpx
Сьогодні
16:39 15 Січ 2022

Туреччина підтримує Україну і не визнає окупацію Криму

Фото: Ольги Будник

Туреччина підтримує територіальну цілісність, суверенітет України та не визнає тимчасової окупації Кримського півострова

Про це йшлося в ході зустрічей українських парламентаріїв в рамках візиту складу депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв'язків з Туреччиною до Анкари та Стамбула, повідомляє власкор Укрінформу.

«Турецька держава, як і турецький народ, не приймаємо окупацію Криму і за кожної нагоди відкрито заявляємо про це як Росії, так і світовій спільноті… Дружні відносини між нашими країнами є значним внеском у стабільність та мир в регіоні і в усьому світі», – сказав на зустрічі з українськими парламентаріями радник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана Ялчин Топчу.

«Ми з самого початку заявили про невизнання окупації Криму, про що неодноразово заявляв наш президент, й далі дотримуємося такої позиції», – наголосив в коментарі журналістам голова групи дружби з Україною в турецькому парламенті Тугрул Тюркеш.

Українська делегація в Туреччині

Фото: Ольги Будник

Як було наголошено на зустрічах в турецькому парламенті та МЗС, Туреччина продовжує уважно стежити за ситуацією навколо України.

Нагадаємо, що 12-13 січня відбувся візит до Туреччини членів депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв'язків з Туреччиною.

В Анкарі представники ВР зустрілися зі головою Великих національних зборів (парламенту) Туреччини Мустафою Шентопом, радником президента Туреччини Ялчином Топчу.

Також з головою та членами українсько-турецької міжпарламентської групи дружби, головою турецької парламентської делегації в ПАРЄ Ахметом Їлдизом, головою комітету у закордонних справах парламенту Туреччини Акіфом Киличем, заступником міністра закордонних справ Явузом Селімом Кираном.

У Стамбулі українські парламентарії зустрілися зі Вселенським Патріархом Варфоломієм та відвідали виробниче підприємство Baykar Teknolojileri.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: