fbpx
Сьогодні
16:55 14 Січ 2022

Відкриття в Україні офісів Facebook, Google та YouTube: петиція набрала 25 тисяч підписів

English version here

Петиція про модерування українського сегмента соцмереж та великих платформ з України, а не з Росії, набрала необхідні 25 тис. голосів.

Про це видно з петиції на сайті Офісу президента.

Авторка петиції просить Володимира Зеленського звернутися до компаній YouTube, Facebook та Google, щоб відкрити офіси в Україні.

У тексті петиції йдеться, що через відсутність українських офісів платформ соцмереж український сегмент адмініструють із Росії. Це може загрожувати нацбезпеці України.

"РФ, вкладаючи великі ресурси, прагне впливати і на роботу офісів великих компаній, як-от Facebook, YouTube тощо, на своїй території. Водночас московські офіси компаній намагаються просувати проросійські наративи через ці соціальні мережі. На перших шпальтах за замовчуванням пропонується контент із Російської Федерації", – йдеться у петиції.

Автори петиції наводять приклад редакторських добірок YouTube Music для українських користувачів, блокування українських каналів у YouTube через звернення держорганів РФ до російського офісу компанії.

"Ми просимо президента України звернутись до вищевказаних компаній щодо відкриття офісів на території України та широко інформувати громадськість про зазначену проблему. Це дасть змогу модерувати інформаційний простір, не шкодячи Україні, зменшить вплив РФ, а також буде сприяти розвитку українських креативних індустрій", – зазначається у тексті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: